Om meg

"Helena Leinebøs musikk treffer deg midt i hjertet, hodet og magen. Stemmen og tekstene er fylt av nyanser som engasjerer deg og hun er en artist med meninger og et bredt følelsesspekter.

Helena er nysgjerrig i møte med mennesker, og musikken hennes skildrer ulike personligheter og mellommenneskelige forhold. De indre konfliktene man opplever i relasjoner er temaet for hele albumet hennes. Gjennom låtene Nothing Now, Civil Wars og I Win møter man en hovedperson som ikke kjenner igjen seg selv, lokaliserer årsaken og til slutt heles og blir fri. Historien til Helena formidles gjennom disse tre singlene i en triologi. De øvrige låtene støtter opp om historien og konseptalbumet skildrer situasjoner de fleste kan kjenne seg igjen i.

Lydlandskapet til Helena beveger seg fra det nakne og sårbare til det mer eksplosive og nærmest aggressive. Hun tar i bruk organiske og akustiske lyder kombinert med det elektroniske. Tekstene og melodiene leder arrangementene i musikken Derfor oppleves låtene som intuitive uten en standardisert form som har ledet til flere modulasjoner og taktskifter som oppleves naturlig."